V9

Image

V9 har obalanserad ingång och är avsedd för MM pickup. Det går att ställa om förstärkning och impedans så att det passar MC. V9 fungerar utmärkt ihop med högnivå MC med belastningsimpedans på 47K.

V9 har fått den fina utmärkelsen Bäst i Test i ett test i HiFi & Musik jan 2007. Sedan dess har V9 förbättrats, bland annat med ett förbättrat utgångssteg och en bättre design på ingångssteget. Nätdelen reviderades hösten 2008. Ljudet är nu både klarare och öppnare.

V9 är det perfekta valet för den som vill ha en riktigt bra, men samtidigt enkel grammofonförstärkare som är lätt att ställa in. Med V9 medföljer en enkel manual som beskriver hur den skall ställas in för att fungera optimalt. Inställning görs via dil omkopplare.

 • V9 utgår

  V9 har tillverkats sedan 2002. Under åren som gått har den blivit mycket uppskattad och har, bland annat, korats till testvinnare när HiFi och Musik testade riaa förstärkare i början på 2007.

  Under sin tid har V9 visserligen förfinats, men en produkt kan inte leva hur länge som helst. Vi tyckte att det var dags att utveckla en ny riaaförstärkare.

  Därför kommer vi att presentera vår nya riaaförstärkare V90. V90 bygger på samma nyutvecklade plattform som vårt nya hörlurssteg Ear 903.

  Intresserade kunder bör höra av sig redan nu eftersom vi erbjuder ett bra pris för de som beställer nu, men kan tänka sig att vänta på leverans.


  Det nya riaasteget kommer att finnas i två versioner: Som MM och som MC steg.

  Exakt belastning av pickupen och exakt förstärkning ställs på MC versionen in via potar vars rattar sitter på baksidan.
  När exakt värde har ställts in så kan man enkelt ersätta potarna med fasta motstånd.

  Hur bra en pot än är, så är alltid ett fast motstånd bättre. Det här betyder att man både kan ställa in exakt och samtidigt få riktigt bra ljud. Det är unikt.
  Exakt inställning av pickupens belastning är en förutsättning för att få ett fungerande MC system. 

 • V9 finns i silver eller i svart. Höjden är ca 5 cm och bredden 25 cm. Vikt ca 2 kg.

 • PRESS

  Test av V9 i HiFi & Musik 2007-01 Test av V9 i tysk press 2012-03 Test av V9 i Tysk press vår 2012