Hej!

Nu har jag testat uppgraderingen av DAC-en en tid och har lite mer att komma med när det gäller lyssningsintryck. Har provat med följande lurar:
Beyerdynamic T1 (600 Ohm)
Sennheiser HD600 (300 Ohm)
Sennheiser Momentum (18 Ohm)

Lyssningsintrycken gäller alltså en uppgadering av en DAC DA09 med ny digitaldel och ny analogdel.
Den nya digitaldelen låter betydligt bättre än tidigare med en helt annan nivå på rymd och detaljer.
Jag upplever att ljudet lutar mer åt det analytiska hållet, snarare än det varma, och det är en härlig känsla att lyssna på välgjorda liveinspelningar.
Även studioinspelningar kommer mer till sin rätt efter uppgraderingen.
Den nya analogdelen låter också bättre än tidigare. Använde innan uppgraderingen en extern hörlursförstärkare, men har nu bytt till den inbyggda.
Rent och klart ljud med neutral karaktär som är behagligt att lyssna till, särskilt med liveinspelningar.

När det gäller matchningen med de olika lurarna blir det lite mer blandade intryck, mycket beroende på de olika lurarnas egenkaraktär.
Bäst matchning upplever jag att det är med Sennheiser HD600. Bra balans mellan bas och diskant och ett mycket lättlyssnat och neutralt ljud.
Betydligt mer detaljer med Beyerdynamic T1. Här kan lurarnas analytiska stil bli lite väl mycket tillsammans med DAC-ens analytiska karaktär. Trots detta föredrar jag denna kombination före Sennheiser HD600 för alla musikstilar.
Matchningen med Sennheiser Momentum är inte lika bra med lite mullrig, överdriven bas. Kanske en konsekvens av lurarnas design, snarare än förstärkarens, eller bara ett uttryck för att de andra lurarna är klart bättre.

Sammanfattning
Jag är mycket nöjd med uppgraderingen och kan rekommendera den till alla som har en DA09 i originalutförande.


Mvh
Johan Häggström