Kablar

Den främsta anledningen till att använda dyra audiofilsladdar är att de kompenserar för fel inuti apparaterna.

Dåliga nätdelar ger rasslig diskant vilket man på ett flott sätt kan dölja genom att välja rätt sladd, liksom klena förstärkarsteg ger bumlig bas som på något sätt måste slätas över.

Det finns ytterst få apparater, oavsett vad de kostar, som är korrekta från början till slut. Anledningen till att det är så, är därför att det kostar pengar med bra elektronik och det krävs kompetens för att applicera sakerna. Duktiga ingenjörer får för det mesta välbetalda jobb inom andra områden än hifi. Dessutom så krävs en känsla för hur saker verkligen låter, något som teknisk personal för det mesta saknar. 

Ett vanligt fenomen i högtalare är diverse olika självsvängningar. Ibland förekommer de mellan diskantelement och filtret, ibland i form av koner som bryter upp i sitt arbetsområde. Vanligt är klena lådor som adderar bummel och suddighet. Till sådana högtalare kan man inte använda en neutral sladd, en audiofilsladd är nödvändig.

De sladdar vi säljer är inte världens bästa, men de är neutrala och fungerar ypperligt i ett väldesignat hifi system, till skillnad från många "audiofila" alster.