Ear 903

Image

Ear 903 är en helt ny hörlursförstärkare. Lådan är riktigt fin med träsidor och slipad/eloxerad aluminium.

Föregångaren Ear 90 var en bra förstärkare som var mycket omtyckt, men Ear 903 är något helt annat, både beträffande låda och ljudkvalitet. Det var trots allt 15 år sedan som grunderna för Ear 90 lades. Mycket har hänt sedan dess. I grunden är Ear 903, liksom Ear 90, en industriell produkt: En god teknisk lösning kombinerad med ett kompromisslöst krav på att ljudet skall vara neutralt och ofärgat.

Sidorna är i oljat trä. Målsättningen är att ha många olika trädslag i lager, men körsbär och valnöt kommer alltid att finnas.

Baksidan är, som på alla våra andra serietillverkade apparater, laserskuren i rostfritt stål.


Elektroniken i Ear 903 är helt nyutvecklad. Den består i huvudsak av två enheter: Nätdelens filtersektion med både passiva och aktiva filter och så själva förstärkarkortet där även spänningsregulatorn finns. Späningsregulatorn är hämtad från vårt high end försteg/dac Pre 906.

Korten är fyrlagers med solida kopparplan för jord och matningsspänningar. Det, tillsammans med att nätdelens regulator levererar sin spänning direkt till matningsplanen utan något kablage, innebär en optimal koppling mellan nätdel och förstärkare.

Den balanserade utgången driver mot signalinvers. Det innebär att jordsystemet inte kan påverka signalen, vilket innebär att ljudet blir utsökt.
Ear 903 är bra redan från 6,3 mm utgången på fronten, men via de balanserade utgångarna så blir ljudet ännu bättre. En balanserad kabel mellan hörlurarna och Ear 903 kostar från 1200 kr.Så här skriver den tyska tidningen Ear In när de testade Ear 903 i sitt januari nr 2017:

Ear 903 fascinerar med en otrolig skärpa och musikalitet.
Allt som allt är ljudet mycket nära idealet, en förstärkare utan ljud, eftersom jag inte kan beskriva någon ljudbild.

Det skulle kunna innebära att ljudet är tråkigt, men så är det inte, tvärtom. Ear 903 förbättrar nästan varje hörlur och driver den till topp prestanda. Ear 903 har exakt baskontroll med tydliga konturer och ett finjusterat mellanregister, samt ett extremt transparent högfrekvensområde.

Sammantaget är förstärkaren mycket avslöjande för signalkälla, hörlurar och inspelning. Klangen är så neutral och klar att alla dynamiska krav tillfredställs på ett självklart sätt.

Harmony Design Ear 903 är en stark rekommendation för en helt symmetrisk systemkonfiguration. Denna svenska hörlursförstärkare är perfekt för att uppfylla de högsta förväntningarna om neutralitet och precision. Även i obalanserat bruk bör förstärkaren inte underskattas.

 • Data

  Bredd: 245 mm.
  Höjd: 55 mm.
  Djup: 206 mm.

  Vikt: 2,5 kg.

  Ingång: Balanserad.

  Utgångar, totalt 3 st
  En 6,3 mm på fronten.
  En balanserad med 2 st 3 poliga xlr på baksidan.
  En balanserad med 1 st 4 polig xlr på baksidan.

  Förstärkning: 14 db.

 • Utförande

  Ear 903 är eloxerad i svart eller natur.

  Sidor finns i olika trädslag

  Körsbär
  Valnöt
  Bok
  Lönn

 • Utgång

  Det är lätt att koppla in sina hörlurar till Ear 903.

  På fronten finns den vanliga 6,3 mm hörlurskontakten.

  Om man har hörlurar med balanserad kabel så finns det två olika utgångar på baksidan: Ett par xlr eller en st fyrpolig xlr.

  Ear 903 fungerar utmärkt via den vanliga 6,3 mm utgången. Men för att kunna använda Ear 903 fullt ut så skall någon av de balanserade utgångarna användas.

  Om du inte har någon balanserad kabel på dina hörlurar så kan vi ordna det. Fråga oss om pris.

 • Balanserad ingång

  Självklart är det allra bästa att koppla Ear 903 till en balanserad utgång.

  Men om det bara finns rca utgång så kan man ändå koppla in Ear 903. Det gör man genom att använda en kabel med en rca kontakt i ena ändan och en xlr kontakt i andra.

  Vi säljer sådana kablar. Klicka här för mer information.

 • Uppgradera din Ear 90 eller din DA9 till Ear 903

  Vi byter in din gamla Ear 90 eller din DA9 mot en ny Ear 903.

 • PRESS

  Test av Ear 903 i tyska tidningen Ear In. Nr 1/2017. Test av Ear 903 i tyska tidningen Ear In. Nr 1/2017.
PRISER
Ear 903 med Alps volymkontroll 12 500 kr
Pris om en st Ear 90 eller en st DA9 lämnas i inbyte. 7900 kr resp 9900 kr
Ear 903 med Elma/Dact volymkontroll 15 000 kr